27 Ocak 2014 Pazartesi

Sevgililer Gününe Özel Aşk Kutusu

Sevgililer gününe 2 hafta kaldı. Hala sevgilime ne hediye alsam diye düşünüyorsanız, bu fikir tam size göre. Basit malzemelerle yapabileceğiniz bir kutu hazırladım. Marketten şansıma kalp şeklinde bir kutu bulabildim. Ama siz herhangi bir kutuyu da kullanabilirsiniz. Aldığım kutunun kapağında ait olduğu markanın logosu mevcuttu. Kapatmak için onu beyaza boyadım. Daha sonra üzerine yazmak istediğim kelimeyi kağıt üzerine y makas yardımı ile kesip, kutunun üzerine çift taraflı bant ile yapıştırdım. Süslemek için  2 tane daha kalp ekledim. Kutunun içine ise, kraft kağıdından hazıradığım defter (içinde sevdiğinize yazdığınız güzel bir şiir), ufak bir şişe beyaz şarap, 2 adet çikolata, süs içinde çiçek koydum. Sizin kullanacağınız kutunun boyutları uygunsa, içine 2 adet ufak kadeh de ekleyebilirsiniz. Romantik bir akşam geçirmek için kutumuz artık hazır.







































12 Ocak 2014 Pazar

Pratik Rulo Pasta

Sizlerle rulo pasta tarifimi paylaşmak istiyorum. Ama yapmak için yoğunlaştırılmış katı süte ihtiyacımız var. O malzemeyi de İstanbulda bulur bulmaz pastayı yapmaya karar verdim. Bahsettiğim malzemenin ismi Evaporated milk. Evaporated milk yoğunlaştırılmış süt anlamına geliyor. Evaporated milk'i elde etmek için, sütü şekerle beraber saatlerce kaynatıyorlar. Kaynayan süt sıvı halini kaybedip yoğunlaşınca uzun müddet muhafaza edilir hale geliyor. Bu sütü yurtdışında bir çok alanda kullanıyorlar. Biz küçükken bir bardağın içine 1 tatlı kaşığı kakao, 1 tatlı kaşığı evaporated milk  ve kaynar su ilave edip sütlü kakao gibi içerek yada ekmeğin üzerine de sürüp yiyerek tüketirdik. İstanbulda evaporated milk'i macro center'da buldum. Macro Center'de Evaporated milki bulunan bu linkten inceleyebilirsiniz. Metro marketlerinde de bulabilirsiniz. Fiyatı  8 - 10 tl arasında değişiyor.




























Kek için:
1 Kutu evaporated milk
2 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Su bardağı un
1 Adet muz

Çikolata sosu için:
200 ml Süt
2 Talı kaşığı kakao
1 Yemek kaşığı toz şeker
50 gr. Tereyağı

Pasta yapımına çikolata sosunu pişirmekle başlıyoruz. Ufak bir tencereye sütü, şekeri ve kakaoyu alıp kısık 
ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. İsteğe bağlı olarak içine portakal veya limon kabuğu ilave edebilirsiniz. Sos kaynamaya başlayınca  tereyağını ilave edip 5 dakika daha karıştırmaya devam ediniz.

Keki yapmak için 1 kutu evaporated milk ve 2 yumurtayı iyice mikserle çırptıktan sonra, sırasıyla kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ettikten sonra çırpmaya devam edin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, üzerine harcı dökün. Dikdörtgen şekli verip, 180 derece önceden ısıtılmış fırına koyun, kızarıncaya kadar bekleyin. En fazla 10 dakikada pişmiş olacaktır. Fırından çıkarıp önceden hazırlanan çikolata sosunu ilave edin. Üzerine bir bütün muzu koyup sıcakken rulo şeklinde sarıp, soğumaya bırakın. 




















Afiyet olsun.