22 Şubat 2014 Cumartesi

Borş Çorbası

























Borş çorbası tarifini ne zamandır paylaşmak istiyordum, kısmet bugūneymiş :)
Bu çorbayı genelde et suyu ile yaparlar. Ama ben et suyuna çorba sevmediğim için kendi yaptığım tarifi sizinle paylaşacağım.

Gerekli Malzemeler:
1/2 orta boy lahana
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet patates
2 adet orta boy pacnar
2 adet havuç
2 adet biber
Yarım demet maydanoz

Yapılışı:
Soğanı küp küp doğrayıp, tencereye alıp pembeleşene kadar pişirin. Pancarları kabuğunu soyacak yardımıyla soyduktan sonra rendenin orta boy gözünden geçirin. Aynı işlemi havuçlar içinde yapın. Dolmadık biberleri zar büyüklüğünde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, soğanların üzerine ilave edin. Biberleri, pancarı ve havucu  tencereye ekleyip,arada bir çevirerek pişirmeye devam edin. Lahanayı da ince ince doğrayıp tencereye aktardıktan sonra üzerine su ilave edip kaynamaya bırakın. Patatesi soyup, zar büyüklüğünden doğrayıp aynı şekilde tencereye ilave edin. Çorba kaynamaya başlayınca, tuz ve karabiberini ekleyeyin. Lahana pişince çorbanın altını kapatıp, ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Borş çorbasının pancardan dolayı güzel bir kırmızı rengi olur. Çorbayı servis edince içine bir yemek kaşığı süzme yoğurtta ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.