14 Haziran 2014 Cumartesi

Yazlık Pratik Tarifler

Aylar sona yeni bir konuyla tekrar karşınızdayım. Bu yazıda paylaşmak istediğim 2 içecek ve bir sebzeli peynirli bruschetta tarifim var.




İçecekleri hazırlamak için yoğunlaştırılmış katı süte ihtiyacımız var. Bahsettiğim malzemenin ismi Evaporated milk. Bu ürün yoğunlaştırılmış süt anlamına geliyor, yani sütü şekerle beraber saatlerce kaynatıyorlar. Kaynayan süt sıvı halini kaybedip yoğunlaşınca uzun müddet muhafaza edilir hale geliyor. Bu sütü yurtdışında bir çok alanda kullanıyorlar. İstanbulda evaporated milk'i macro center'da bulabilirsiniz. Ürünü bu linkten inceleyebilirsiniz. Fiyatı  8 - 10 tl arasında değişiyor.
Ama şu an elimde arkadaşımın bana Rusya'dan gönderdiği Evaporated milk var. Ambalajın kendisini ve malzemesini aşağıdaki fotoğraflardan inceleyebilirsiniz.


 


Sütlü Kakao & Sütlü Çilekli Serin İçecek 

Sütlü Kakao için Gerekli Malzemeler:

1 Tatlı Kaşığı Evaporated Milk
1 Tatlı Kaşığı Kakao
1 Bardak Kaynamış Su

Hazırlanışı:

Su bardağına Evaporated Milk ve Kakao ilave edip, üzerine kaynar su ekleyin. Suyu iyice karıştırıp, buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakın.

--  --  --  --  --  --  --  --  --  --

Çilekli Süt için Gerekli Malzemeler:

1 Tatlı Kaşığı Evaporated Milk
1 Bardak Kaynamış Su
4 - 5 Adet Taze Çilek

Hazırlanışı:

Su bardağına Evaporated Milk kaynar ekleyip, iyice karıştırın. Buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakın. Çilekleri parçalayıcıda püre haline getirin. Buzdolabından sütlü içeceği alıp, çilek püresi ekleyin. İçeceğimiz hazır. Süt sevmeyen çocuklara sütü içirmenin keyifli yolu :)



--  --  --  --  --  --  --  --  --  --  --  --  --  --

Bu güzel serin içeceklerin yanında Bruschetta bence güzel olur. Yaz günlerinde çocuklar için çok keyifli bir ara öğün. Bu Bruschetta tarifi eşimin yorumu aslında. 




Hızlı ve çok lezzetli bir tarif için gerekli Malzemeler:

1 Adet Organik Tam Buğday Ekmeği (Ekmek isteğe bağlı tercih edilebilir)
Yarım Boy Kabak
2 Dilim Hellim Peyniri
1 Dilim Gouda Peyniri
4 Adet Cherry Domates
1 Çorba Kaşığı Zeytin Yağı
1 Tatlı Kaşığı Dolmalık Fıstık
1 Çay Kaşığı Çörek Otu
1 Çorba Kaşığı Nar Ekşisi
1 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Hardal
2 Dal Dereotu

Hazırlanışı:

Kabakları sebze soyacağı yardımıyla jülyen şeklinde doğrayın. Cherry Domatesleri enine ve sonra boyuna keserek ufak bir kasede nar ekşisi ve zeytinyağı ile harmanlayın. Kabakları kızgın tavada zeytin yağında soteleyin. Ayrı bir tavada küp küp doğradığınız hellim peynirlerini kızartın. Dolmalık fıstıkları cok az kavurun. Ekmeğin kenarlarına ortadan ikiye ayırdığınız sarımsakları sürtün. Ekmeğin üzerine hardal sürüp kavurduğunuz malzemeyi yerleştirin.Gauda peynirini de küp küp doğrayıp ekmeğin üzerine ekleyin. Son aşamada çörek otu ve dereotunu da ekleyerek servis yapın.
Nefis Bruschetta hazır. Afiyet olsun.