12 Nisan 2015 Pazar

Calla (Kala) Kurabiye







































Ben küçükken en çok hediye edilen çiçek türü Callaydı. Küçükken çok fazla sevmezdim. Ama büyüdükçe beğenmeye başladım. Çok narin ve asil bir görüntüye sahip bu çiçek, suyu çok sevdiği için havuz kenarlarına veya sulak yerlere dikilir. Eskiden sadece beyaz renkli olan bu çiçeğin son zamanlarda farklı renkler de yetiştiriliyor.



























Bu güzel çiçeğe benzeyen kurabiyeyi eşim yaptı. Ben de sunumu ve görüntüsü güzel bu kurabiyeyi yapmak için tarifini aşağıda paylaşıyorum.



Hamuru için:

2 adet yumurta
100g şeker
100g un

Muhallebisi için:

1 yemek kaşığı un
Yarın su bardağı şeker
1 adet yumurta
250 ml süt

Hazırlanışı:

2 adet yumurtayı derin bir kaseye kırıp şekeri de ilave ederek çırpın. Unu da ekleyerek akışkan bir hamur elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
Fırın tepsisine yağlı kağıdı sererek hazırlanan hamuru bır kaşık yardımıyla 10 cm çapında yayın. (ben plastik bir kelepçe yardımıyla yaptım)
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 5-10 dakika arasında pişirin.

Muhallebisi için;

Ayrı  bir kabın içerisinde şeker, un ve yumurtayı çırpın. Karışımı bir sos tenceresine aktararak
sütü ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak katılaşana kadar pişirip soğumaya bırakın.
Fırındakı hamur piştikten sonra tepsi de sıcakken hamuru ortadan katlar gibi tutup alt tarafını birleştirin. (bu işlemi kolaylaştırmak için pişmiş hamurları sıcak sıcak elinize alıp uçlarından birleştirerek çay bardaklarının içine koyun, bu şekilde formu bozulmayacaktır. Bu işlemi hızlı yapmak gerekir kurabiyeler soğursa yapışmaz) Muhallebiyi kurabiyelerin içine kaşık yardımıyla yerleştirin.
Süslemek için portakal kabuğunu ince şeritler halinde kesip ortasına yerleştirin.

Kurabiyeler hazır, afiyet olsun.