1 Mayıs 2016 Pazar

Dondurmadan Kek


























Siz hiç dondurmadan kek yapmayı denediniz mi?
Ben denedim, çok güzel oluyor :)

Geçenlerde daha öncede tarifini blog'umda paylaştığım dondurmadan yapmıştım.
Ama kremayı mikserle çırparken çırpma işlemini çok abartmış olmalıyım ki
dondurma hafif terayağı gibi tadıyordu. Renginde ve görüntüsünde bir sıkıntı yoktu, ancak tat olarak epeyce tereyağı gibiydi. Dondurmayı da vişneli yapmıştım. Atmaya kıyamadım.

Sonra aklıma bir fikir geldi. Bu kadar dondurma yapmışken onu neden kek harcı olarak kullanmayayım diye düşündüm.
Nasıl olsa dondurmanın içinde yumurta ve krema var. Dondurmayı çırpma kasesine alıp üzerine mastik likörü ilave ettim. Dondurmanın kıvamı yumuşayıncaya kadar çırpmaya devam ettim. 150g un ve 1 paket kabartma tozunuda ilave ederek kek harcını hazırlamış oldum.
Önceden ısıtılmış 180derecelik fırında 50 dakika pişirdim.

Hayatımda bu kadar yumuşak pamuk gibi bir kek yemedim diye bilirim. Bu keki deneme amaçlı yaptım fakat hayal edemeyeceğim kadar güzel oldu.