Sayfalar / Pages

1 Temmuz 2012 Pazar

Reyhan Serbeti - Sweet Basil Syrup

Yapımı ve sunumu çok kolay olan, nefis reyhan şerbetinin hazırlanışını size sunmak istiyorum.
1) Bir demet reyhanı sürahinin içine koyup, üzerine 1 lt. kaynar su dökün. (Yalnız mor renkli reyhan kullanın)
2) Reyhan suyunun içine 3 tane limon tuzu atın. (Daha fazlası tadını boza bilir. Limon tuzu reyhanın rengini suya salmasını sağlayacaktır)
3) Üzerine 6 yemek kaşığı şeker ilave edip, karıştırın.
4) Baskılı aydingerin üzerindeki resmi makasla formuna göre kesip, arkasına çift taraflı bant yapıştırın.
 5) Resmi şişenin üzerine yapıştırın. Kurdeleden fiyonk  yapıp şişenin boğaz kısmına yapıştırın.
6) Şişenin süslemesi tamamlandıktan sonra, bir huni yardımıyla, buzdolabında soğutulan reyhan şerbetini ilave edin.
Sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatan reyhan şerbetiniz hazır.

4 yorum:

  1. merhahalar Nezrin hn,

    tarif için teşekkürler, biraz önce blogumda yayınladım ben de sizden de bahsederek.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Yasemin Hanım.
    Bloğunuzdaki yazıyı gördüm, nazik yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Ben bu güzel şurubun tadını çok iyi biliyorum. Hayatımda içtiğim en güzel meyve şurubu diyeceğim-hayır değil :) ama aroması güzel bir bitkinin şurubu da rengi de bu kadar güzel olur... Ellerine sağlık, iyi ki bu tarifi hem dergide, hem de burada paylaştın. Emin ol çok kişi sayende bu şurubu keşfetti.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar;
    Yazıyı ben simdi gördüm.Gecikmeli olarak size yazıyorum:(
    Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için.Şurubu yapmış ve yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun:))

    YanıtlaSil