7 Aralık 2014 Pazar

Yılbaşı Menüsü: Fırında Somon

 
Yılbaşına bir ay kala her hafta yeni konu paylaşacağımı söylemiştim.

Bugünkü konum Yılbaşı için ana yemek tarifi.
Ana yemek olarak hem faydalı hem çok lezzetli balık
çeşitlerinden biri olan somonu pişirmeyi düşündüm.

Fırında somon pişirmek için gerekli malzemeler:
500g. somon
1 çay kaşığı çekirdekli hardal
1 çay kaşığı acı hardal
1 tatlı kaşığı pesto sosu (Dereotlarını kıyıp zeytinyağı ilave ederek kendinizde hazırlayabilirsiniz.)
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
tuz-karabiber

Hazırlanışı:
Sos malzemelerini karıştırıp tuz ve karabiber ilave edin. Fırın kabına yağlı kağıt serip içine somonu yerleştirin.
Somonun üzerine hazırladığınız sosu sürün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin.

Not: Balığının çok kurumasını istemiyorsanız üzerini bir fırın kabıyla kapatabilirsiniz. (Folyo sağlıksız bir malzeme olduğu için onun yerine fırın kabıyla üzerini kapatmayı öneririm).



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder