2 Nisan 2017 Pazar

Pavlova Pasta Tarifi


















İnternetde gezinirken tesadüfen karşıma çıkan ve görüntüsüyle beni hayran bırakan bir pasta hazırladım. Pastanın adı“Pavlova”. İsmi ünlü Rus balerin Anna Matveyevna Pavlova’dan geliyor. 

Döneminin en önemli balerinlerinden biri olan Anna  Pavlova, 1926 yılında Yeni Zelanda ve Avustralya turnesine çıkar. 
Kaldığı otelin şefi onun şerefine bir tatlı hazırlamak ister. Balerinin bembeyaz tütüsünden etkilenen şef, bir narin bir tatlı yapmaya karar verir. Tütünün ana şeklini, tatlının Fransız Bezesine benzeyen tabanı oluşturur. 

Tatlı o kadar çok beğenilir ki, hem Yeni Zelandanın hem Avustralyanın milli tatlısı kabul edilir.

Pastanın çeşitli tariflerine internette rastlamak mümkün. Ben de sizinle kendi hazırladığım pastanın tarifini paylaşacağım.


Malzemeler:

Tabanı için

2 adet yumurta akı
85 gr ince toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
100 ml krema
1 yemek kaşığı şeker

Süsleme için

Vişne
1 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı
Fırınınızı 120°C’ye ayarlayın.
Yumurta aklarını geniş bir kaba alın ve mikserle çırpmaya başlayın. 

Yumurta akları hafifçe köpürmeye başladığında azar azar toz şekeri ilave edin. Bir miktar şekeri ekleyin, köpürtün, sonra yine bir miktar şekeri ekleyin, köpürtün… işlemi bütün şeker bitene kadar tekrar edin.
Yumurta akları kaseyi ters çevirince düşmeyecek kıvama geldiğinde mısır nişastasını ve sirkeyi ilave edin ve yumurta aklarını spatula yardımıyla karıştırın. 
Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine karışımı dökün. Ve 18-20 cm çapında bir daire meydana getirene kadar spatula ile yayın. İç kısmı bir az derin olacak şekilde 
karışımın kenarlarını dışa doğru yükseltin. Haızrladığınız karışım 120°C olarak ayarladığınız fırına yerleştirip 1-1,5 saat pişirin. 
Bir ölçü kremaya 1 yemek kaşığı toz şeker ilave edip krema köpürene kadar mikserle çırpın. Beze iyice soğuduktan sonra, üzerine hazırladığınız kremayı sürün. Ve pastanın üzerine vişneyle süsleyin. Dilerseniz pudra şekeriyle de süsleme yapabilirsiniz.



















Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder