10 Temmuz 2012 Salı
9 Temmuz 2012 Pazartesi
1 Temmuz 2012 Pazar
Reyhan Serbeti - Sweet Basil Syrup
Yapımı ve sunumu çok kolay olan, nefis reyhan şerbetinin hazırlanışını size sunmak istiyorum.
1) Bir demet reyhanı sürahinin içine koyup, üzerine 1 lt. kaynar su dökün. (Yalnız mor renkli reyhan kullanın)
2) Reyhan suyunun içine 3 tane limon tuzu atın. (Daha fazlası tadını boza bilir. Limon tuzu reyhanın rengini suya salmasını sağlayacaktır)
3) Üzerine 6 yemek kaşığı şeker ilave edip, karıştırın.
4) Baskılı aydingerin üzerindeki resmi makasla formuna göre kesip, arkasına çift taraflı bant yapıştırın.
5) Resmi şişenin üzerine yapıştırın. Kurdeleden fiyonk yapıp şişenin boğaz kısmına yapıştırın.
6) Şişenin süslemesi tamamlandıktan sonra, bir huni yardımıyla, buzdolabında soğutulan reyhan şerbetini ilave edin.
Sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatan reyhan şerbetiniz hazır.
1) Bir demet reyhanı sürahinin içine koyup, üzerine 1 lt. kaynar su dökün. (Yalnız mor renkli reyhan kullanın)
2) Reyhan suyunun içine 3 tane limon tuzu atın. (Daha fazlası tadını boza bilir. Limon tuzu reyhanın rengini suya salmasını sağlayacaktır)
3) Üzerine 6 yemek kaşığı şeker ilave edip, karıştırın.
4) Baskılı aydingerin üzerindeki resmi makasla formuna göre kesip, arkasına çift taraflı bant yapıştırın.
5) Resmi şişenin üzerine yapıştırın. Kurdeleden fiyonk yapıp şişenin boğaz kısmına yapıştırın.
6) Şişenin süslemesi tamamlandıktan sonra, bir huni yardımıyla, buzdolabında soğutulan reyhan şerbetini ilave edin.
Sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatan reyhan şerbetiniz hazır.
Etiketler:
cam şişe,
cam şişe değerlendirme,
el yapımı,
reyhan şerbeti,
reyhan şerbeti tarif,
sebze yemekleri tarifi,
şerbet,
şişe değerlendirme,
şişe süsleme,
tarif,
yaptım
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)